Szentek és Boldogok élete

Ez az oldal Szentek és Boldogok életével foglalkozik!Remélem itt megtalálod annak a szentnek vagy boldognak az életét akit keresel!

Ferenc pápa fogadta a Zöld-foki-szigetek elnökét

Hétfőn délelőtt a vatikáni Apostoli Palotában került sor a Szentatya és Jorge Carlos de Almeida Fonseca közötti találkozóra.

Ezt követően a nyugat-afrikai politikus Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral és Dominique Mamberti érsekkel, a Vatikán államközi kapcsolatainak titkárával folytatott megbeszélést.

A szívélyes légkörű találkozók során a felek emlékeztettek a Szentszék és a Zöld-foki-szigetek között fennálló jó kapcsolatokra. Különös figyelmet fektettek a két állam közötti egyezményre, amely a Katolikus Egyház helyzetét érinti az afrikai országban, és amely a közel jövőben kerül aláírásra Praiában, a Zöld-foki-szigetek fővárosában Mamberti érsek látogatása során. 

Érintették a Zöld-foki-szigetek lakosságának kulturális és vallási identitását, amely szinte teljes egészében keresztény hitű. Utalás történt a Katolikus Egyház fontos szerepére, amelyet mindmáig betölt az országban oktatási és egészségügyi intézményei által. 

Végül a felek kiemelték azokat a fontos kihívásokat és helyzeteket, amelyek a régiót érintik, valamint a zöld-foki-szigeteki állampolgárok jelenlétét a világ számos országában – tájékoztat a pápai audienciáról kiadott szentszéki közlemény. 

Az AGI olasz hírügynökség jelentése szerint a 15 perces találkozó elején Ferenc pápa portugálul köszöntötte a Zöld-foki-szigetek elnökét a riói Ifjúsági Világtalálkozóra való előkészület jegyében. Az Afrika nyugati partjai közelében található szigetország hivatalos nyelve a portugál. A Szentatya rövid beszélgetést folytatott az afrikai politikus általánosiskolás-korú kislányával, akinek egy rózsafüzért ajándékozott, megkérdezte tőle, tudja-e használni, és elmagyarázta neki. 

A Zöld-foki-szigetek elnöke az ország ezüstbe vésett címerét ajándékozta a pápának, valamint egy értékes szövetdarabot, amellyel a rabszolga-kereskedők a szigetről elrabolt és Európába illetve Amerikába szállított emberek értékéért fizettek. A Szentatya egy vöröskrétával készített kerámialapot adott az afrikai politikusnak, amely a Szent Péter-bazilika építésének időszakára utal, amikor az obeliszk még nem állt a téren. 

Vatikáni Rádió/Magyar Kurír

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 45
Tegnapi: 91
Heti: 477
Havi: 3 436
Össz.: 283 148

Látogatottság növelés
Oldal: Ferenc pápa fogadta a Zöld-foki-szigetek elnökét
Szentek és Boldogok élete - © 2008 - 2021 - szentekelete.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »