Szentek és Boldogok élete

Ez az oldal Szentek és Boldogok életével foglalkozik!Remélem itt megtalálod annak a szentnek vagy boldognak az életét akit keresel!

Szent Fausztina lehet a harmadik évezred első egyháztanítója
2011. 10. 05. 10:17 -
A Krakkóban rendezett isteni irgalmasság világkongresszuson összegyűlt bíborosok és püspökök XVI. Benedek pápának címzett levélben fogalmazták meg javaslatukat az egyháztanítóvá nyilvánításra.

A lengyel Szent Fausztina Kowalska lenne a negyedik nő, akit egyháztanítóvá nyilvánítanak Avilai Szent Teréz, Sziénai Szent Katalin és Lisieux-i Szent Teréz után. Tanítása, amelyet naplója által az egész világ megismerhet, nagyon fontos a harmadik évezred számára.

XVI. Benedek pápa az Úrangyala-imádság után köszöntötte a kongresszus közel kétezer résztvevőjét, és arra buzdította őket: vigyék el a világnak az örömhírt, hogy az irgalom a reménység forrása. A résztvevők a Łagiewniki Isteni Irgalmasság-bazilikában hallgatták meg az üzenetet. Ezt követően felolvasták a pápának írt levelet, amelyben köszönetet mondanak II. János Pál, az irgalmasság szolgája boldoggáavatása miatt, és kérik Szent Fausztina egyháztanítóvá nyilvánítását. Hangsúlyozzák, hogy ezzel elő lehetne segíteni az isteni irgalmasság üzenetének terjesztését a világban.

Magyar Kurír

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 66
Tegnapi: 102
Heti: 300
Havi: 930
Össz.: 226 498

Látogatottság növelés
Oldal: Szent Fausztina lehet a harmadik évezred első egyháztanítója
Szentek és Boldogok élete - © 2008 - 2019 - szentekelete.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »